Havs hår

Posted on 29th juli 2013 in Mina inlägg, Skönhet, Tips&tricks

Vill du också få känslan av “beach hair” men bor inte nära ett hav (eller det är för kallt eller orkar inte m.m). Då är salt vatten spray något för dig. Men vill du inte lägga ner pengar på ett dyrt saltvatten spray (som t ex detta från Schwarzkopf för 79 kronor). Kan du lätt göra ditt eget. Du kan ju förstås fylla en sprayflaska med saltvatten näta gång du badar i havet, eller så gör du så här.

Du behöver: En skål, vatten, salt, något att blanda (t ex en sked), sprayflaska & ev olja (om du vill).

1. Häll a 2 dl vatten i en skål.

2. Häll där efter i ½-1 dl salt.

3. Blanda tills allt salt löses upp.

4. Häll över allt i en sprayflaska (har du ingen sprayflaska kan du lika gärna doppa litet, hushålls, papper i vattnet och trycka mot håret.

5. Spraya i håret, rätt mycket.

(6). Om topparna blir väldigt slitna kan du ha i lite olja (helst hårolja) i topparna.

OBS. Se till att inte spraya för ofta då detta sliter på håret.

Resultatet ^

comments: Kommentering avstängd

♥ Ebay tips ♥

Posted on 19th juli 2013 in Mina inlägg, Övrigt, Skönhet

Nu tänkte jag tipsa om saker man kan fynda på Ebay. Här kommer några “tips” (då kan ju hitta jättemycket på Ebay men jag tänkte visa er några billiga skönhetssaker).

Fimo hjul: Fimo är en sak som inte finns i Sverige (inte på så många affärer i alla fall). Fimos är små bitar som föreställer något (t ex ett äpple) som man sätter på nageln. Ett ställe man kan köpa fimo (hjul) är på Fairynails.se men där kostar de rätt mycket (79 kronor) MEN köper man på Ebay så kostar de runt 10 kronor (den som är på länken) inklusive frakt. Fimos är en sak som rekommenderas att köpa på Ebay. Bilden nedanför är den du kan köpa om du klickar på länken.

Sminkborstar: Sminkborstar är SVINBILLIGT på ebay. Flera av mina borstar är från ebay. Borstkitet som finns på bilden och länken kostar 17 kronor (inklusive frakt) och man får med 7 borstar plus en väska. Det är ju superbilligt.

Ögonskuggor/ögonskuggspaletter: Ögonskuggor är väldigt billiga på ebay. Paletten (på bilden och länken) kostar CA 35 kronor och man får 21 skuggor/läppglans/rouges.

Det finns såklart många fler billiga saker (tillexempel lösnaglar som man kan måla och/eller öva på) men detta var några saker.

comments: Kommentering avstängd

Sminkvideor

Posted on 19th juli 2013 in Mina inlägg, Skönhet

Det är några som har frågat ifall jag ska börja lägga upp sminkvideor när jag smink mig. Svaret kommer här och nu:NEJ!!Jag har inte tänkt börja lägga upp sminkvideor. Jag driver en blogg och bloggar. Inte en YouTube kanal och vloggar. Jag kanske gör det i framtiden men just nu är läget så oklart.

Jag tänkte i alla fall lägga upp några grymma sminkvideor. Detta är inte mina videor utan några, svenska, sminkvideor som jag tycker är fina.

comments: 4 »

Läsare?

Posted on 16th juli 2013 in Okategoriserade

Jag har fått en del frågor på min mail (seclarikase@spray.se ifall någon vill maila mig) om hur många läsare jag har på min blogg varje dag.

Så svaret kommer här.

Besökare: 45
Unika besökare: 15

Jag har ungefär 30 dagliga besökare och 15 unika.

Så jag hoppas att ni som frågat fick svar på eran fråga.

comments: 2 »

Bad

Posted on 16th juli 2013 in Okategoriserade

Tjena alla underbara bloggläsare. Jag är inte död. Nej men jag har haft fullt upp så jag har inte hunnit uppdatera bloggen.

Nåväl. Det jag skulle säga var att jag inte hinner uppdatera idag heller. Jag ska nämligen åka och bada med mina underbara systrar.

Så tyvärr hinner jag inte med att uppdatera idag

comments: Kommentering avstängd

Mina militärbyxor och jag

Posted on 4th juli 2013 in Mina inlägg, Okategoriserade, Övrigt, Viktigt

Detta inlägg handlar inte om smink

En av de bästa vloggarna på YouTube heter Keyyo. Hon har lagt upp en video som är väldigt inspirerande och sann så innan ni säger en fördom, se denna video och bestäm er sen om ni ska säga den.

comments: Kommentering avstängd

Varför?

Posted on 4th juli 2013 in Mina inlägg, Okategoriserade, Övrigt, Viktigt

Nu till en fråga som jag tänkte fråga er. Om ni är på min blogg och bara vill skriva taskiga kommentarer, varför gör ni det då? Jag fattar inte det. Jag har fått några dåliga kommentarer och tagit bort dom. Även om man skriver “Menar inget illa” eller “Ta inte illa upp” så gör man det ändå. Vill ni skriva något snällt, skriv det. Vill ni skriva något dåligt, håll det inom er. Jag vet att jag inte är världens “Bloggmaster” men jag bloggar för jag tycker att det är kul. Det är bättre att ha en blogg som man själv tycker om, och ha 2 läsare per dag än att ha en blogg som man bara tycker är jobbig som har 20 000 läsare per tag.

 

Så om ni har kommit för att sprida dålig stämning. Kul att ni tittade in men adiós.

comments: Kommentering avstängd

Mina andra bloggar

Posted on 3rd juli 2013 in Mina inlägg, Okategoriserade, Övrigt

Jag har även en del andra bloggar (dock inte någon domän på dem) och dom har jag på Blogg.se. Jag tänkte här berätta vilka dom bloggarna är.

Seclarikasfrågehörna (http://seclarikasfragehorna.blogg.se/): Detta är en sidoblogg. När jag har mina stora frågestunder har jag de på denna blogg (endast för att det blir lättare att hålla ordning då.

Swedencube (http://swedencube.blogg.se/): Detta är en “Rubiks kub blogg” som jag har, eftersom jag även är intresserad av Rubiks kub. Dena är dock väldigt ny så har inte hunnit med att göra om headern.

Nailprincess (http://nailprincess.webblogg.se/): Detta är nog den blogg som jag lagt ner mest tid på av dessa bloggar (min mamma fixade headern <3). Denna är jag fortfarande aktiv i men inte jätte mycket.

Seclarika.blogg.se (http://seclarika.blogg.se/): Detta var min första blogg (min mamma gjorde headern även på denna <3). Den här har jag (precis som på Nailprincess) lagt ner rätt mycket tid på.

comments: Kommentering avstängd

Min blogg, mina ord

Posted on 3rd juli 2013 in Mina inlägg, Okategoriserade, Övrigt

Jag kollade runt på en av mina kompisars bloggar (hon bloggar om hästar om någon undrar) och jag läste ett inlägg där om var väldigt “berörande”. Hon skrev saker som var så sanna. Om ni har tid så läs gärna igenom det hon skrev (det som kommer nu).

“Det är min blogg, jag bestämmer vilka inlägg jag skriver, hur ofta jag uppdaterar och hur många åsiktsinlägg som publiceras om dagen. Många för frågan “hur länge ska du blogga?” och nu har jag ställt frågan till mig själv. Eftersom jag inte kan se in i framtiden låter jag det vara osagt. Men jag hoppas på att det blir flera år framåt.
Jag har nu bloggat i ett halvår, nästan exakt, och det har varit kul att alltid ha något att göra. Gå in och skriva, planera inlägg m.m. Men en sak ni som följer bloggen måste ha lärt er är att min blogglust kommer i perioder. Första veckan skrev jag inlägg så fort jag fick chansen och jag tyckte att det var askul. Jag trodde att jag snart skulle uppnå 100 besökare och bli stor inom ett år, som Nellie Berntsson.
Jag läste Nellies blogg 24/7 förut. Jag ville bli som henne, en stooor bloggare som varit med i tv och en massa annat. Hon blev stor efter ett år, men bland annat tack vare ponnyakuten. Jag har insett att alla inte kan göra samma resa, och att Nellie hade otrolig tur med sin resa. Hon tajmade ponnyakuten och bloggen perfekt, vilket ledde till storhet på kort tid. Ingen kommer göra samma sak. Det insåg jag för kanske en månad sedan.
Jag har satt upp ett mål jag gärna skulle vilja lyckas med. Inget högt utan lagom. Jag vill ha 100 besökare en dag eller 2 dagar med 50 innan klockan slår tolv på nyårsafton. Det är mitt mål.
*Jag bloggar för att skriva av mig det är bara en bonus att någon läser det*
Det blev mitt lilla citat (vad man nu säger) i samband med att jag insåg att jag inte skulle göra samma resa som vissa andra gjort. Men jag ska fortfarande kämpa och jag lovar att bli bättre på att blogga när får nästa period med blogglust. Jag känner att den är på väg, så håll koll på bloggen i sommar.”
Allt detta är ju helt sant. Mitt citat liknar hennes “Jag bloggar för det är något jag gillar, om någon läser det är bara en bonus”. Jag hoppas verkligen att ni läste detta inlägg för det är väldigt viktigt och intressant.

/Seclarika

comments: Kommentering avstängd