Dött på min blogg… + Pore strips

Posted on 20th januari 2014 in Mina inlägg, Övrigt, Skönhet, Tips&tricks

Ja, nu har det varit dött på min blogg ett bra tag men för tillfället har jag haft grymt mycket att göra men nu tänkte jag börja att ta tag i bloggandet igen, förövrigt har vi temavecka i skolan vilket gör att en stor del av min fritid går till det och handbollen för tillfälligt.

Men jaja, nu var det ju det andra också. I detta inlägget tänkte jag visa er hur man gör egna pore strips.

♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥

Ingridienser:

Ett glas att blanda i.

Gelatinpulver utan smak.

En matsked/matskedmått.

En microvågsugn.

En sminkborste du inte behöver (i form av en foundation, concealer eller ögonskuggsborste.

♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥

1. Ta en matsked gelatin och lägg i ett glas.

2. Häll i en matsked mjölk och blanda.

3. Sätt in det i microvågsugnen på 10 sekunder, högsta värmen.

4. Låt det kyla ner sig lite doppa sedan i sminkborsten och lägg där du har pormaskar (vanligast på näsan). Testa på handen innan du lägger i ansiktet så du vet att det inte är brännhet.

5. Lägg på din näsa, vänta till det stelnat och dra sedan bort det.

♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥

En video på hur man gör detta finns här nedanför (videon är gjord av Michelle Phan och det är även henne receptet kommer ifrån, eller det var i alla fall där jag hittade det). Videon är på engelska.

comments: Kommentering avstängd

Glossybox November 2013 – Dagmarboxen

Posted on 14th december 2013 in Mina inlägg, Okategoriserade, Övrigt, Skönhet

Novembers Glossybox är special designad av Dagmar. Själva förpackningen som boxen kom i denna gång var också grön. I denna box fick alla med en svart ögonskugga från Emite. Mer info om Glossybox hittar du på deras hemsida Glossybox.se.

20131214-214941.jpg
Allt som står om boxen är ifrån kortet som man får med i boxen

Batiste - Dry Shampoo XXL Volume

Torrschampo som även ger volym samtidigt som det rengör håret och ger det en fräsch doft mellan tvättarna. Ditt hår får mer stadga, massa volym och blir enklare att styla!

♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥

Oriflame - Wonder Lash Mascara

Oriflames bästsäljande mascara tar dina ögonfransar till en ny nivå. Mascaran lyfter, böjer, förlänger, ger volym och separerar – allt i ett. En unik 3D-borste ger varje frans fantastisk defenition.

♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥

Naobay- Oxygenating Cream Moisturizing

Härlig universalkräm som skyddar, återfuktar och mjukgör. Platextrakt och ekologiskt vegetabiliska oljor såsom nypon- och mandelolja hjälper till att stärka hudens beskyddade barriär.

♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥

Emite - DAMS – Damson Black

Svart och oerhört högpigmenterad ögonskugga från svenska makeupmärket Emite makeup (det är ju alltid kul att få en svensk produkt). Pigmentet är mikroniserat vilket gör applicering enklare och skapar ett jämt och fint resultat.

♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥

Botanics - Shine Away Lonic Clay Mask

Oceanisk lermask som absorberar överflödig olja och detoxar din hud. Leran drar ut djupt rotade orenheter utan att torka ut och huden blir mjuk, len och riktigt ren efter användning.

 

 

comments: Kommentering avstängd

Julkalender dag 1 – Beautybloggar

Posted on 12th december 2013 in Julkalender, Mina inlägg, Övrigt, Skönhet

Insåg att jag inte har lagt upp min julkalender så nu kommer flera luckor på en dag, hoppas det går bra.

I detta inlägg tänkte jag tipsa om min favoritbloggar, inom skönhet och naglar, och de kommer här:

Puritybeauty.se: Detta är en bloggerska jag hittade ganska nyligen men fullkomligt älskar. Hon uppdaterar varje dag, bloggar bara om skönhet (inte vardag eller något sådant) och ger massa bra tips. Det är väldigt bra variation på inläggen kan handla om glossybox i ett och berätta om MACs nya kollektion i ett annat. Detta är min favoritbloggerska just nu och jag rekomenderar att ni kollar in henne.

Nagelcelle.blogg.se: Bloggar inte längre (vilket är sjukt synd) men hennes gamla inlägg är helt klart värda att vända ett öga för. Den är tjejen läggde upp bilder på jättesnygga nageldesigner och tips. Nagelcelle rekomenderas att kolla in.

Frökennål.blogg.se: Även denna person blloggar inte längre men är sjukt duktig på det hon gör inom naglar. Hon läggde upp väldigt bra nageldesigns och guider.

Syns i nästa lucka.

 

comments: Kommentering avstängd

Review OBH Nordica Wave Maker

Posted on 26th september 2013 in Mina inlägg, Övrigt, Skönhet, Tips&tricks

I sommras köpte jag en vågtång ifrån OBH Nordica. Och idag tänkte jag göra en review på den.

Vågtången

Bild från google.

                    Resultatet

Bilden är från claranasblog.blogspot.com

♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥

Namn: OBH Nordica Artist Wave Maker.

Märke: OBH Nordica.

Pris: Jag köpte den på Gekås i Ullared och där kostade den 250 kronor. Vanliga pris är (jag använde Webhallen som priskälla) 295 kronor.

Betyg: 5/5

♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥

Jag tycker att denna vågtång är urgrym (en vågtång är precis vad det låter som. En tång som gör vågor). Jag använder denna varje gång jag plattar/lockar/krusar håret. Jag tycker att det är som finast när håret är naturligt vågigt/lockigt. Man använder den på samma sätt som en platttång.

♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥

Positivt

☻ Finns 5 olika värmenivåer. Ju högre värme man har desto mer “onaturliga” och hårdare blir lockarna.

☻ Bli varm jättefort. Tar max 5 minuter (oftast 3).

☻ Lättanvändig. Behövde inte ens läsa bruksanvisningen.

☻ Används exakt som en plattång.

♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥

Negativt

☺ Sliter ganska mycket på håret (som alla värmetänger). Använder man dock värmeskydd, som jag, så är detta inget problem.

☺ Kontakten är ganska svår att få i.

♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥

Helt ärligt var det svårt att hitta något negativt. Jag älskar allt med denna vågtång. Resultatet, känslanvärmen m.m. Det blir lätt 5/5 eller 10/10.

comments: Kommentering avstängd

Bad update. I know

Posted on 6th september 2013 in Mina inlägg, Okategoriserade, Övrigt

Ledsen för min dåliga uppdatering, nu när skolan har börjat igen så har man ju så mycket att göra. Prov på vad man kommer ihåg efter lovet, läxor, genomgångar med mera. Kommer börja blogga mer nu.

comments: Kommentering avstängd

♥ Ebay tips ♥

Posted on 19th juli 2013 in Mina inlägg, Övrigt, Skönhet

Nu tänkte jag tipsa om saker man kan fynda på Ebay. Här kommer några “tips” (då kan ju hitta jättemycket på Ebay men jag tänkte visa er några billiga skönhetssaker).

Fimo hjul: Fimo är en sak som inte finns i Sverige (inte på så många affärer i alla fall). Fimos är små bitar som föreställer något (t ex ett äpple) som man sätter på nageln. Ett ställe man kan köpa fimo (hjul) är på Fairynails.se men där kostar de rätt mycket (79 kronor) MEN köper man på Ebay så kostar de runt 10 kronor (den som är på länken) inklusive frakt. Fimos är en sak som rekommenderas att köpa på Ebay. Bilden nedanför är den du kan köpa om du klickar på länken.

Sminkborstar: Sminkborstar är SVINBILLIGT på ebay. Flera av mina borstar är från ebay. Borstkitet som finns på bilden och länken kostar 17 kronor (inklusive frakt) och man får med 7 borstar plus en väska. Det är ju superbilligt.

Ögonskuggor/ögonskuggspaletter: Ögonskuggor är väldigt billiga på ebay. Paletten (på bilden och länken) kostar CA 35 kronor och man får 21 skuggor/läppglans/rouges.

Det finns såklart många fler billiga saker (tillexempel lösnaglar som man kan måla och/eller öva på) men detta var några saker.

comments: Kommentering avstängd

Mina militärbyxor och jag

Posted on 4th juli 2013 in Mina inlägg, Okategoriserade, Övrigt, Viktigt

Detta inlägg handlar inte om smink

En av de bästa vloggarna på YouTube heter Keyyo. Hon har lagt upp en video som är väldigt inspirerande och sann så innan ni säger en fördom, se denna video och bestäm er sen om ni ska säga den.

comments: Kommentering avstängd

Varför?

Posted on 4th juli 2013 in Mina inlägg, Okategoriserade, Övrigt, Viktigt

Nu till en fråga som jag tänkte fråga er. Om ni är på min blogg och bara vill skriva taskiga kommentarer, varför gör ni det då? Jag fattar inte det. Jag har fått några dåliga kommentarer och tagit bort dom. Även om man skriver “Menar inget illa” eller “Ta inte illa upp” så gör man det ändå. Vill ni skriva något snällt, skriv det. Vill ni skriva något dåligt, håll det inom er. Jag vet att jag inte är världens “Bloggmaster” men jag bloggar för jag tycker att det är kul. Det är bättre att ha en blogg som man själv tycker om, och ha 2 läsare per dag än att ha en blogg som man bara tycker är jobbig som har 20 000 läsare per tag.

 

Så om ni har kommit för att sprida dålig stämning. Kul att ni tittade in men adiós.

comments: Kommentering avstängd

Mina andra bloggar

Posted on 3rd juli 2013 in Mina inlägg, Okategoriserade, Övrigt

Jag har även en del andra bloggar (dock inte någon domän på dem) och dom har jag på Blogg.se. Jag tänkte här berätta vilka dom bloggarna är.

Seclarikasfrågehörna (http://seclarikasfragehorna.blogg.se/): Detta är en sidoblogg. När jag har mina stora frågestunder har jag de på denna blogg (endast för att det blir lättare att hålla ordning då.

Swedencube (http://swedencube.blogg.se/): Detta är en “Rubiks kub blogg” som jag har, eftersom jag även är intresserad av Rubiks kub. Dena är dock väldigt ny så har inte hunnit med att göra om headern.

Nailprincess (http://nailprincess.webblogg.se/): Detta är nog den blogg som jag lagt ner mest tid på av dessa bloggar (min mamma fixade headern <3). Denna är jag fortfarande aktiv i men inte jätte mycket.

Seclarika.blogg.se (http://seclarika.blogg.se/): Detta var min första blogg (min mamma gjorde headern även på denna <3). Den här har jag (precis som på Nailprincess) lagt ner rätt mycket tid på.

comments: Kommentering avstängd

Min blogg, mina ord

Posted on 3rd juli 2013 in Mina inlägg, Okategoriserade, Övrigt

Jag kollade runt på en av mina kompisars bloggar (hon bloggar om hästar om någon undrar) och jag läste ett inlägg där om var väldigt “berörande”. Hon skrev saker som var så sanna. Om ni har tid så läs gärna igenom det hon skrev (det som kommer nu).

“Det är min blogg, jag bestämmer vilka inlägg jag skriver, hur ofta jag uppdaterar och hur många åsiktsinlägg som publiceras om dagen. Många för frågan “hur länge ska du blogga?” och nu har jag ställt frågan till mig själv. Eftersom jag inte kan se in i framtiden låter jag det vara osagt. Men jag hoppas på att det blir flera år framåt.
Jag har nu bloggat i ett halvår, nästan exakt, och det har varit kul att alltid ha något att göra. Gå in och skriva, planera inlägg m.m. Men en sak ni som följer bloggen måste ha lärt er är att min blogglust kommer i perioder. Första veckan skrev jag inlägg så fort jag fick chansen och jag tyckte att det var askul. Jag trodde att jag snart skulle uppnå 100 besökare och bli stor inom ett år, som Nellie Berntsson.
Jag läste Nellies blogg 24/7 förut. Jag ville bli som henne, en stooor bloggare som varit med i tv och en massa annat. Hon blev stor efter ett år, men bland annat tack vare ponnyakuten. Jag har insett att alla inte kan göra samma resa, och att Nellie hade otrolig tur med sin resa. Hon tajmade ponnyakuten och bloggen perfekt, vilket ledde till storhet på kort tid. Ingen kommer göra samma sak. Det insåg jag för kanske en månad sedan.
Jag har satt upp ett mål jag gärna skulle vilja lyckas med. Inget högt utan lagom. Jag vill ha 100 besökare en dag eller 2 dagar med 50 innan klockan slår tolv på nyårsafton. Det är mitt mål.
*Jag bloggar för att skriva av mig det är bara en bonus att någon läser det*
Det blev mitt lilla citat (vad man nu säger) i samband med att jag insåg att jag inte skulle göra samma resa som vissa andra gjort. Men jag ska fortfarande kämpa och jag lovar att bli bättre på att blogga när får nästa period med blogglust. Jag känner att den är på väg, så håll koll på bloggen i sommar.”
Allt detta är ju helt sant. Mitt citat liknar hennes “Jag bloggar för det är något jag gillar, om någon läser det är bara en bonus”. Jag hoppas verkligen att ni läste detta inlägg för det är väldigt viktigt och intressant.

/Seclarika

comments: Kommentering avstängd